Het aanvragen van een keuring
Het bierkeurmeestersgilde werkt sinds september 2018 met een elektronisch keuringssysteem. Voordat een keuring kan worden begonnen, moeten de inschrijvingen in het systeem geïmporteerd worden.
Voor het importeren hebben wij een XLS (spreadsheet) of CSV (Comma Separated Values) bestand nodig met de volgende gegevens:
- Labelnummer
- Biertype volgens de lijst onderin deze pagina
- Variant
- Omschrijving V (voor klasse V bieren, leeg voor andere bieren)
- Optioneel: Eigen numerieke referentie (bijv. een ID uit de eigen database)
Hieronder volgt een voorbeeld
Uitleg per kolom:
- Het volg- of labelnummer dat u aan de fles van de inzending hebt gegeven. Het nummer bestaat meestal uit de letter van de klasse, een liggend streepje en een getal van 3 cijfers.
- De code van het betreffende biertype, zie onderin deze pagina de lijst van de codes voor alle biertypen.
- Met een hoofdletter wordt de eventuele toevoeging aan het bier weergegeven:
N = Normaal, geen toevoeging
H = Hop (extra t.o.v. biertype)
W = Hout
B = Bret
R = Rook - Deze kolom is voor de Vrije klasse. In deze kolom worden kort de karakteristieken van het bier gegeven.
- Optioneel. Hierin kan een ID uit een eigen database worden toegevoegd.
Deze xls-file na invullen doorsturen naar de keurmeesteruitzender.
Codering van biertypen in het CSV bestand
in CSV | Biertype |
---|---|
A01 | American PA |
A02 | Berliner Weisse |
A03 | Bitter Blond (B) |
A04 | Brettanomyces Blond |
A05 | California Steam |
A06 | Dortmunder Export |
A07 | Faro |
A08 | Geuze Lambiek |
A09 | Irish Red Ale |
A10 | Kölsch |
A11 | Kuit |
A12 | Münchener Helles |
A13 | Oktoberfest |
A14 | Ordinary & Best Bitter |
A15 | Pale Ale GB |
A16 | Pilsener |
A17 | Pilsener Urtyp |
A18 | Saison |
A19 | Speciale Belge |
A20 | Weizen |
A21 | Witbier |
A22 | Gose |
A23 | Session IPA |
A24 | NEIPA / New England IPA |
B01 | Alt |
B02 | American Amber-Red |
B03 | Bohemian Dark Lager |
B04 | Brown Ale |
B05 | Dunkel Weizen |
B06 | Frambozen Lambiek |
B07 | Irish Dry Stout |
B08 | Kriek Lambiek |
B09 | Mild Ale |
B10 | Milk Stout |
B11 | Münchener Dunkles |
B12 | Oud Bruin |
B13 | Porter |
B14 | Schwarzbier |
B15 | Stout Oatmeal |
B16 | Vlaams Bruin |
B17 | Vlaams Rood |
C01 | Barley Wine (licht) |
C02 | Blond(e) |
C03 | Brut (Méthode Champagnoise) |
C04 | Dortmunder Strong |
C05 | Double/Imperial IPA (USA) |
C06 | IPA / India Pale Ale (GB) |
C07 | IPA / India Pale Ale (USA) |
C08 | Lichte Dubbelbock |
C09 | Meibock |
C10 | Sterk Witbier |
C11 | Sterke Blonde |
C12 | Sterke Saison |
C13 | Tripel |
C14 | Weizenbock |
D01 | Baltic Porter |
D02 | Barley Wine (donker) |
D03 | Bière de Garde Ambree |
D04 | Black IPA |
D05 | Bockbier |
D06 | Dubbel |
D07 | Dubbelbock |
D08 | Export stout |
D09 | Imperial Red Ale |
D10 | Russian Imperial Stout |
D11 | Old Ale |
D12 | Quadrupel |
D13 | Scotch Ale |
D14 | Sterk Vlaams bruin |
D15 | Weizen (Doppel)bock |
E01 | ##Kloonbier## |
E02 | ##Kloonbier2## |
E03 | ##Kloonbier3## |
V01 | Vrije klasse |